Opintojakso kuuluu sosionomiopintojen suuntaaviin/syventäviin opintoihin. Itsenäinen verkko-opintojakso; -Orientaatio -Keskustelualuetyöskentely -Kirjallinen kokoava oppimistehtävä (not translated)
Riikka Korhola
Moodlessa opintojaksolla jaettava oppimateriaali. Kirjallisuus löytyy pääosin lisenssoituna verkkoaineistona. - Kuntoutuksen perusteet: näkökulmia kuntoutukseen ja kuntoutustieteeseen. Järvikoski, Aila; Härkäpää, Kristiina, kirjoittaja.WSOYpro 2011. 5. uud.p. Saatavilla AMK:ien kirjastoista. (Finna) Lisensoidut verkkoaineistot: Teos: - Kuntoutuminen:E-kirja Autti-Rämö, Ilona, kirjoittaja,; Rajavaara, Marketta, kirjoittaja,; Salminen, Anna-Liisa, kirjoittaja,; Ylinen, Aarne, kirjoittaja,; Aalto, Anna-Mari, kirjoittaja.; Seppälä, Olli, kuvittaja.Kustannus Oy Duodecim 2016. (HUOM. Teos myös painettuna, jota voit käyttää) Muu oppimateriaali on liitetty opintojakson oppimisympäristöön (not translated)
Distance learning
Kosmos, Tietokatu 1, Kemi
Finnish
17.01.2022 - 31.05.2022
Ajankäytön hallinta. 5op (1op = 27h, 5op = 135h). Opintojaksolla orientaatio + 5 oppimisosiota. Yhden oppimisosion tekemiseen aikaa on käytössä n.3viikkoa. Eri osioissa oppimistehtävään käytetty aika vaihtelee. Työskentelemällä viikoittain opiskelija edistää oppimisprosessiaan itseään kuormittamatta. (not translated)
01.10.2021 - 10.01.2022
Kevät 2022 (not translated)
Opintojakson arviointi hylätty - K5. Opintojakson oppimistehtävät Kiitettävä (5): Ammatillinen tietoperusta ja käsitteet: Opiskelija tietää teoriaperustan ja käsitteet, joita soveltaa asiantuntevasti erilaisiin ilmiöihin ja tilanteisiin. Hän tietää palvelujärjestelmän rakenteet ja prosessit ja niitä ohjaavan lainsäädännön. Opiskelija analysoi ja perustelee toiminnan monipuolisesti tutkimus- ja käytännön tiedon avulla. Ammatillinen toiminta: Opiskelija tunnistaa asiakkaiden tuen ja palvelujen tarpeet ja osaa tarkoituksenmukaisesti ohjata ja tukea heitä monimutkaisissa tai ennakoimattomissa työtilanteissa. Opiskelija tuntee ja osaa soveltaa asiantuntevasti ammatillisia yksilö-, ryhmä- ja yhteisötyön menetelmiä. Hän osaa soveltaa perustellusti lainsäädäntöä, kansallisia ja kansainvälisiä suosituksia palvelusuunnittelussa, päätöksenteossa ja toiminnassa. Opiskelija kehittää ja uudistaa sosiaalialan työtä ja sen käytäntöjä. Hyvä (3-4): Ammatillinen tietoperusta ja käsitteet: Opiskelija tietää keskeisen teoriaperustan ja käsitteet, joita soveltaa erilaisissa ilmiöissä ja tilanteissa. Hän tietää pääosin palvelujärjestelmän rakenteet ja prosessit ja niitä ohjaavan lainsäädännön. Opiskelija arvioi ja perustelee toimintaa tutkimus- ja käytännön tiedon avulla. Ammatillinen toiminta: Opiskelija tunnistaa asiakkaiden tuen ja palvelujen tarpeet ja osaa ohjata ja tukea heitä monimutkaisissa tai ennakoimattomissa työtilanteissa. Opiskelija tuntee ja osaa soveltaa ammatillisia yksilö-, ryhmä- ja yhteisötyön menetelmiä. Hän osaa soveltaa lainsäädäntöä, kansallisia ja kansainvälisiä suosituksia palvelusuunnittelussa, päätöksenteossa ja toiminnassa lainsäädäntöä. Hän tunnistaa sosiaalialan työn ja sen käytäntöjen kehittämis- ja uudistamistarpeita. Tyydyttävä (1-2): Ammatillinen tietoperusta ja käsitteet: Opiskelija tietää teoriaperustaa ja käsitteitä, joita käyttää pinnallisesti ilmiöissä ja tilanteissa. Hän tunnistaa palvelujärjestelmän rakenteita ja prosesseja ja niitä ohjaavaa lainsäädäntöä. Opiskelija kuvaa toimintaa pääosin käytännön tiedon avulla. Ammatillinen toiminta: Opiskelija tunnistaa asiakkaiden tuen ja palvelujen tarpeita ja osaa ohjaamisen ja tukemisen perustaidot. Opiskelija tuntee ja osaa käyttää muutamia ammatillisia yksilö-, ryhmä- ja yhteisötyön menetelmiä. Hän tunnistaa ja ottaa huomioon lainsäädäntöä, kansallisia ja kansainvälisiä suosituksia palvelusuunnittelussa, päätöksenteossa ja toiminnassa. Opiskelija tunnistaa sosiaalialan työn ja sen arkikäytäntöjen kehittämistarpeita. (not translated)
Riikka Korhola
0 - 40
Degree Programme in Social Services, Kemi, Bachelor of Social Services
5 cr
H-5