•     Introduction to Business Skills in Tourism MAT202-3003 10.01.2022-13.03.2022  5 cr  (KOMU1, ...) +-
    Learning objectives
    Opintojakson tavoitteena on muodostaa kokonaiskuva liiketoiminnasta ja matkailualan erilaisista liiketoimintamalleista perehtymällä liiketoiminnan eri osa-alueisiin ja keskeisiin käsitteisiin.

    Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa
    - tunnistaa ja kuvata erilaisia matkailualan liiketoimintamalleja
    - kuvata keskeiset liiketoimintaprosessit
    - kuvata johtamisen osa-alueet ja keskeiset käsitteet
    - tunnistaa osaamisen johtamisen ja organisoinnin merkityksen liiketoimintamalleissa ja -prosesseissa
    - kuvata markkinointiin ja asiakaskokemuksen johtamiseen liittyviä keskeisiä käsitteitä
    - tunnistaa asiakasymmärryksen merkityksen matkailuliiketoiminnassa osana arvonluontia
    - tunnistaa asiakaskäyttäytymisessä ja toimintaympäristössä tapahtuvia muutoksia ja niiden vaikutuksia matkailuliiketoiminnassa
    - kuvata matkailuyrityksen talouden hallinnan osa-alueet ja keskeiset käsitteet
    - tunnistaa turvallisuuden ja riskienhallinnan osana laatua sekä vastuullista ja kestävää matkailuliiketoimintaa
    - tunnistaa omia yrittäjyysvalmiuksiaan. (not translated)
    Starting level and linkage with other courses
    MAT201 Johdatus matkailuilmiöön (not translated)
    Contents
    - Matkailualan liiketoimintamallit ja -prosessit
    - Asiakas, asiakokemus ja arvolupaus liiketoiminnan lähtökohtina
    - Osaaminen liiketoimintaresurssina
    - Ansaintamallit ja talouden hallinta osana liiketoimintamallia
    - Vastuullisuus ja riskienhallinta matkailuliiketoiminnassa
    - Omat yrittäjyysvalmiudet ja yrittäjämäinen toimintatapa (not translated)
    Assessment criteria
    Assessment criteria - grade 1
    Hylätty (0): Opiskelija ei osaa kuvata ja käyttää liiketoiminnan keskeisiä käsitteitä. Hän ei osaa kuvata matkailualan liiketoimintanalleja ja -prosesseja. Opiskelija ei tunnista talouden hallinnan, johtamisen ja markkinoinnin eri osa-alueita ja tehtäviä osana liiketoimintakokonaisuutta.

    Tyydyttävä (1): Opiskelija osaa kuvata ja käyttää liiketoiminnan keskeisiä käsitteitä pintapuolisesti. Hän tunnistaa matkailualan liiketoimintamalleja ja -prosesseja. Opiskelija tunnistaa talouden hallinnan, johtamisen ja markkinoinnin eri osa-alueita ja tehtäviä osana liiketoimintakokonaisuutta vähäisesti.

    Tyydyttävä (2): Opiskelija osaa kuvata ja käyttää liiketoiminnan keskeisiä käsitteitä. Hän tunnistaa ja osaa kuvata matkailualan liiketoimintamalleja ja -prosesseja. Opiskelija tunnistaa talouden hallinnan, johtamisen ja markkinoinnin eri osa-alueet ja tehtävät osana liiketoimintakokonaisuutta. (not translated)
    Assessment criteria - grade 3
    Hyvä (3): Opiskelija osaa kuvata ja käyttää liiketoiminnan keskeisiä käsitteitä perustellusti. Hän tunnistaa ja osaa kuvata matkailualan liiketoimintamalleja ja -prosesseja kattavasti ja perustellusti. Opiskelija tunnistaa talouden hallinnan, johtamisen ja markkinoinnin eri osa-alueet ja tehtävät perustellusti liiketoimintakokonaisuuden hallintaa osoittaen.

    Hyvä (4): Opiskelija osaa kuvata ja käyttää liiketoiminnan keskeisiä käsitteitä kattavasti ja perustellusti. Hän tunnistaa ja osaa kuvata matkailualan liiketoimintamalleja ja -prosesseja kattavasti ja perustellusti. Opiskelija tunnistaa talouden hallinnan, johtamisen ja markkinoinnin eri osa-alueet ja tehtävät perustellusti liiketoimintakokonaisuuden hallintaa osoittaen. (not translated)
    Assessment criteria - grade 5
    Kiitettävä (5): Opiskelija osaa kuvata ja käyttää liiketoiminnan keskeisiä käsitteitä kattavasti, monipuolisesti ja perustellusti. Hän tunnistaa ja osaa kuvata matkailualan liiketoimintamalleja ja -prosesseja monipuolisesti, kattavasti ja perustellusti. Opiskelija tunnistaa talouden hallinnan, johtamisen ja markkinoinnin eri osa-alueet ja tehtävät kattavasti ja perustellusti liiketoimintakokonaisuuden hallintaa osoittaen. (not translated)
    Further information
    Opintojakso on yliopiston matkailututkimuksen ja ammattikorkeakoulun restonomikoulutuksen yhteinen.

    Ammattikorkeakoulussa ensimmäisen vuoden soveltava projekti 5 op integroituu tähän opintojaksoon Liiketoimintamallin suunnittelu -teemalla. Siinä tavoitteena on soveltaa opintojaksolla hankittu osaaminen yritysidean suunnitteluun. (not translated)

    Teaching methods and instruction

    Ohjaustapaamiset (4 h), itsenäinen tiedonhaku ja verkkokeskustelut (126 h), itsenäiset verkkotentit (3 h). (not translated)

    Responsible person

    Marja Lempiäinen

    Learning material and recommended literature

    Viitala, R. & Jylhä, E. (2013). Liiketoimintaosaaminen: Menestyvän yritystoiminnan perusta (6. uud. p.). Helsinki: Edita. Teos saatavilla myös verkkojulkaisuna. Konu, H., Pesonen, J., Reijonen, H. & Alakoski, L. 2020. Matkailuliiketoimintaa teoriasta käytäntöön. Tampere: Vastapaino. (not translated)

    Mode of delivery

    Distance learning

    Exam dates and re-exam possibilities

    Itsekorjaavat verkkotentit yksilötyönä jokaisesta opinnon aihealueesta (yhteensä 3 kpl). Jokaisesta kolme uusintamahdollisuutta opiskelijan oman ajankäyttösuunnitelman mukaisesti. (not translated)

    Teaching language

    Finnish

    Timing

    10.01.2022 - 13.03.2022

    Learning assignments

    Itsenäinen tiedonhaku, tiedonhaun purku verkkokeskusteluina, verkkokeskustelujen lopputuotoksen laatiminen 126h ja ohjaustapaamiset 4h sekä verkkotentit 3h. (not translated)

    Enrollment

    06.10.2021 - 03.01.2022

    Location and time

    10.1.2022 - 13.3.2022 Adobe Connect, Moodle oppimisympäristö. (not translated)

    Groups
    • KOMU1
    • KOKMUperus
    • YMATperus
    • RA81M21S
    Alternative learning methods

    Työn opinnollistaminen tai osaamisen näyttö osaamisportfolion avulla. Näyttöihin liittyvä ohjeistus Moodlen työtilassa. (not translated)

    Assessment criteria

    Arvioinnin perusteena verkkokeskustelujen tuotos sekä verkkotentit. Arviointiasteikko: verkkotentit H-5, painoarvo 60%, verkkokeskustelun tuotos H-5, painoarvo 40%. Arviointikriteerit: Kiitettävä (5) Opiskelija osaa kuvata ja käyttää liiketoiminnan keskeisiä käsitteitä kattavasti, monipuolisesti ja perustellusti. Hän tunnistaa ja osaa kuvata matkailualan liiketoimintamalleja ja -prosesseja monipuolisesti, kattavasti ja perustellusti. Opiskelija tunnistaa talouden hallinnan, johtamisen ja markkinoinnin eri osa-alueet ja tehtävät kattavasti ja perustellusti liiketoimintakokonaisuuden hallintaa osoittaen. Hyvä (4) Opiskelija osaa kuvata ja käyttää liiketoiminnan keskeisiä käsitteitä kattavasti ja perustellusti. Hän tunnistaa ja osaa kuvata matkailualan liiketoimintamalleja ja -prosesseja kattavasti ja perustellusti. Opiskelija tunnistaa talouden hallinnan, johtamisen ja markkinoinnin eri osa-alueet ja tehtävät perustellusti liiketoimintakokonaisuuden hallintaa osoittaen. Hyvä (3) Opiskelija osaa kuvata ja käyttää liiketoiminnan keskeisiä käsitteitä perustellusti. Hän tunnistaa ja osaa kuvata matkailualan liiketoimintamalleja ja -prosesseja kattavasti ja perustellusti. Opiskelija tunnistaa talouden hallinnan, johtamisen ja markkinoinnin eri osa-alueet ja tehtävät perustellusti liiketoimintakokonaisuuden hallintaa osoittaen. Tyydyttävä (2) Opiskelija osaa kuvata ja käyttää liiketoiminnan keskeisiä käsitteitä. Hän tunnistaa ja osaa kuvata matkailualan liiketoimintamalleja ja -prosesseja. Opiskelija tunnistaa talouden hallinnan, johtamisen ja markkinoinnin eri osa-alueet ja tehtävät osana liiketoimintakokonaisuutta. Tyydyttävä (1) Opiskelija osaa kuvata ja käyttää liiketoiminnan keskeisiä käsitteitä pintapuolisesti. Hän tunnistaa ja matkailualan liiketoimintamalleja ja -prosesseja. Opiskelija tunnistaa talouden hallinnan, johtamisen ja markkinoinnin eri osa-alueita ja tehtäviä osana liiketoimintakokonaisuutta vähäisesti. (not translated)

    Teachers

    Marja Lempiäinen, Kaisa Lammi, Markku Vieru

    Seats

    0 - 100

    Degree Programmes

    Toursim, Degree Programme in Tourism

    R&D proportion

    1 cr

    Virtual proportion

    5 cr

    Evaluation scale

    H-5