Opintojakso toteutetaan integroidun oppimisen organisointimallin mukaisesti sykli- ja projektioppimisen periaatteita noudattaen. Opintojakso on lukukauden ensimmäinen sykli, ja se muodostaa tietoperustan koko lukukauden sisällöille liiketoiminnan kehittämisen ja johtamisen teemasta. Oppimistehtävinä ennakkotehtävä, tentti, oppimisprojekti ja sen esitys. Opiskelijan oppimista ohjataan Moodlen lukukausityötilassa oppimistehtävien kirjallisena palautteena. Suullinen ohjaus pienryhmäkeskusteluina sekä yhteistoiminnallisen oppimisen menetelmin. Itsenäinen oppiminen: tiedonhaku ja ryhmätyöt. (not translated)
Milla Hirvaskari
Vuorinen, T. 2013. Strategiakirja: 20 työkalua. Helsinki: Talentum. Ritakallio, T. & Vuori, T. 2018. Elävä strategia : kyky nähdä, taito tarttua tilaisuuteen. Helsinki: Alma Talent. Kamensky, M. 2015. Menestyksen timantti: Strategia, johtaminen, osaaminen, vuorovaikutus. Helsinki: Talentum. Muu opinnon aikana osoitettu materiaali. (not translated)
Distance learning
Työelämäyhteistyö oppimisprojektin yhteydessä integroituna kehittämishankkeen sisältöihin sekä/tai mahdollisuutena integroida opiskelijan omaan työpaikkaan. (not translated)
Rantavitikka, Jokiväylä 11, Rovaniemi
Aineistopohjainen ryhmätentti Moodle -oppimisympäristössä (vko 10). (not translated)
Finnish
01.01.2022 - 23.03.2022
Tiedonhaku, tietoperustan rakentaminen 200h Oppimisprojektin laatiminen 150h Yhteistyö toimeksiantajan kanssa, ohjaus- ja arviointikeskustelut 50h. (not translated)
01.10.2021 - 25.12.2021
vko 1 - 2: Ennakkotehtävä vko 3: Ennakkotehtävän purku ja oppimisprojektin aloitus; ohjaus tietoperustan rakentamiseen. vko 4: Strateginen ja ennakoiva kehittäminen vko 5: Osaamisen johtaminen, tietojohtaminen ja toiminnanohjaus vko 7: Talouden johtaminen vko 10: Verkkotentti vko 11- 12: Oppimisprojektin viimeistely sekä esityksen laatiminen (not translated)
18.1. - 25.3.2022 Lähiopetusta osittain, aina mahdollisuus Adobe Connect ja Moodle -oppimisympäristöt. (not translated)
Osaamisen näyttö tai oman työn opinnollistaminen annetun erillisen ohjeistuksen mukaisesti. (not translated)
Arviointimenetelmät: Ennakkotehtävä (yksilötehtävä): hyväksytty/hylätty. Oppimistehtävä (ryhmätyö): k5-t1, hylätty (painoarvo 60%) Pienryhmätentti: k5-t1, hylätty (painoarvo 40%) Lisäksi lukuaineistojen suoritukset edistymisen seurannan avulla. Arviointikriteerit Arvioinnin perusteena opinnon osaamistavoitteet: Opiskelija osaa hallita ja kehittää matkailuliiketoimintaa kokonaisuutena. Hän osaa hankkia ja arvioida yrityksen omaan toimintaan ja toimintaympäristöön liittyvää olennaista tietoa liiketoiminnan kehittämisessä. Kiitettävä (5) Opiskelija osaa kuvata, kehittää ja arvioida menestyksellistä matkailuliiketoimintaa kokonaisuutena. Hän osaa hyödyntää ja arvioida monipuolisesti ja ennakoivasti yrityksestä ja toimintaympäristöstä saatavaa tietoa liiketoiminnan kehittämisessä. Hyvä (4) Opiskelija osaa kuvata ja kehittää menestyksellistä matkailuliiketoimintaa kokonaisuutena. Hän osaa hyödyntää ja arvioida ennakoivasti yrityksestä ja toimintaympäristöstä saatavaa tietoa liiketoiminnan kehittämisessä. Hyvä (3) Opiskelija osaa kuvata ja kehittää matkailuliiketoimintaa kokonaisuutena. Hän osaa hyödyntää yrityksestä ja toimintaympäristöstä saatavaa tietoa liiketoiminnan kehittämisessä. Tyydyttävä (2) Opiskelija osaa kuvata matkailuliiketoimintaa kokonaisuutena, mutta kehittäminen on pinnallista. Hän osaa kuvata yrityksestä ja toimintaympäristöstä saatavaa tietoa liiketoiminnan kehittämisessä. Tyydyttävä (1) Opiskelija osaa kuvata matkailuliiketoiminnan kokonaisuutta. Hän tunnistaa yrityksestä ja toimintaympäristöstä saatavaa tietoa liiketoiminnan kehittämisessä. Hylätty (0) Opiskelija ei osaa kuvata matkailuliiketoiminnan kokonaisuutta. Hän ei tunnista yrityksestä ja toimintaympäristöstä saatavaa tietoa liiketoiminnan kehittämisessä. (not translated)
Milla Hirvaskari, Kristian Sievers
0 - 80
Degree Programme in Tourism
5 cr
15 cr
H-5