•     Taiteellinen tutkimus ja kehittämistyö T26K62OJ-3001 06.09.2021-20.12.2021  5 op  (T26K19S) +-
    Osaamistavoitteet
    Tunnet taiteella tutkimisen menetelmät ja taiteen tutkimustuloksia ja osaat soveltaa ja käyttää niitä omaan taitellisen ilmaisusi kehittämisessä ja avaamisessa sekä taiteellisissa projekteissasi. Osaat raportoida projektisi.
    Sisältö
    Tieto puuttuu
    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1
    Arvioinin kohde: Kuvataiteen tutkimus ja kehittämisosaaminen

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Oppiminen on organisoitu projektioppimisena, jossa ongelmia ratkotaan ongelmaperustaisesti. Oppimisprosessi sisältää ryhmätyöskentelyä, ryhmätehtäviä, ryhmäohjausta, tiedonhankintaa ja itsenäisiä oppimistehtäviä. Toteutuksen tarkemmat tiedot ja aikataulut on kuvattu opintojakson suunnitelmassa, joka on moodle-ympäristössä Opiskelija osallistuu palautekeskusteluun. Opiskelija hyödyntää opintojaksojen T26K64OJ Kokeelliset työtavat ja T26K65OJ Kokeellinen teos teosta tutkimisen kohteena tai välineenä. Opiskelija tekee pienimuotoisen tutkielman taiteellisen/toiminnallisen opinnäytteen välineillä.

    Vastuuhenkilö

    Eija Rajalin

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Väriopin kirjallisuus, Sommittelun kirjallisuus Analyysi: Formalistinen analyysi, Semioottinen analyysi Taiteeseen liittyvä kirjallissuus ja artikkelit Taidehistoria yleisteokset Nykytaiteen yleisteokset

    Toteutustapa

    Lähiopetus

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    06.09.2021 - 20.12.2021

    Oppimistehtävät

    Opintojakson laajuus on 5 op - opiskelijan työ aikaa 133h Opintojakso jakautuu luentoihin, ohjattuun työpajatyöskentelyyn sekä itsenäiseen työskentelyyn.

    Ilmoittautumisaika

    19.03.2021 - 30.08.2021

    Aika ja paikka

    Opintojakso toteutetaan osittain verkossa.

    Ryhmä
    • T26K19S
    Toteutuksen valinnaiset oppimistavat

    Opiskelija palauttaa pienimuotoisen taiteellisen tutkimuksen.

    Arviointikriteerit

    Opintojakson arviointiin käytetään pisteytystä, joka muodostuu oppimistehtävien pisteistä ja valmiista produktiosta. Hylätty: Valmis produktio palauttamatta tai pisteet jää alle 50 1 = 50 - 59; 2 = 60 - 69; 3= 70 - 79; 4= 80-89; 5= 90 - 100 Yksityiskohtainen pisteytys avataan opintojakson Moodle-ympäristössä. Oppimista arvioidaan (prosessiarviointi) ja osaamista (tuotosarviointi) koko lukukauden ajan ohjauksen ja palautteen keinoin. Arvosteluasteikko on 1-5, hylätty. Arvioinnin kohde: Tutkielma 1) Osaat raportoida taidelähtöisen tieteellisen kehittämistyön/-tehtävän. Tunnet tieteellisiä menetelmiä ja tiedät miten niitä voi käyttää taiteellisessa työskentelyssä. Tunnet kehittämistoiminnassa käytettäviä taiteen tutkimustuloksia. 3) Osaat raportoida taidelähtöisen tieteellisen kehittämistyön/-tehtävän ja soveltaa sitä käytäntöön.Osaat käyttää tieteellisiä menetelmiä taiteellisessa työskentelyssä. Osaat hyödyntää kehittämistoiminnassa taiteen tutkimustuloksia. 5) Osaat raportoida taidelähtöisen tieteellisen kehittämistyön/-tehtävän ja soveltaa sitä käytäntöön. Uskallat kokeilla uusia ratkaisuja käyttötarkoitukseen. Osaat käyttää ja soveltaa tieteellisiä menetelmiä taiteellisessa työskentelyssä.Osaat käyttää ja soveltaa kehittämistoiminnassa taiteen tutkimustuloksia.

    Opettaja

    Eija Rajalin

    Lisätietoja opiskelijoille

    Taiteellinen tutkimus/Taiteella tutkiminen - johdatusta kuvataiteilijan opinnäytetyöhön, taiteen tutkimuksen metodologiaa ja taiteilija tutkijana - tutkija taiteilijana ongelman asettelun avaamista. Lisäksi ohjausta kohti oman projektin loppuun saattamista

    Koulutusohjelma

    Kuvataiteen koulutus

    Arviointitavat

    H-5