Oppiminen on organisoitu projektioppimisena, jossa ongelmia ratkotaan ongelmaperustaisesti. Oppimisprosessi sisältää ryhmätyöskentelyä, ryhmätehtäviä, ryhmäohjausta, tiedonhankintaa ja itsenäisiä oppimistehtäviä. Toteutuksen tarkemmat tiedot ja aikataulut on kuvattu opintojakson suunnitelmassa, joka on moodle-ympäristössä Opiskelija osallistuu palautekeskusteluun. Opiskelija hyödyntää opintojaksojen T26K64OJ Kokeelliset työtavat ja T26K65OJ Kokeellinen teos teosta tutkimisen kohteena tai välineenä. Opiskelija tekee pienimuotoisen tutkielman taiteellisen/toiminnallisen opinnäytteen välineillä.
Eija Rajalin
Väriopin kirjallisuus, Sommittelun kirjallisuus Analyysi: Formalistinen analyysi, Semioottinen analyysi Taiteeseen liittyvä kirjallissuus ja artikkelit Taidehistoria yleisteokset Nykytaiteen yleisteokset
Lähiopetus
Suomi
06.09.2021 - 20.12.2021
Opintojakson laajuus on 5 op - opiskelijan työ aikaa 133h Opintojakso jakautuu luentoihin, ohjattuun työpajatyöskentelyyn sekä itsenäiseen työskentelyyn.
19.03.2021 - 30.08.2021
Opintojakso toteutetaan osittain verkossa.
Opiskelija palauttaa pienimuotoisen taiteellisen tutkimuksen.
Opintojakson arviointiin käytetään pisteytystä, joka muodostuu oppimistehtävien pisteistä ja valmiista produktiosta. Hylätty: Valmis produktio palauttamatta tai pisteet jää alle 50 1 = 50 - 59; 2 = 60 - 69; 3= 70 - 79; 4= 80-89; 5= 90 - 100 Yksityiskohtainen pisteytys avataan opintojakson Moodle-ympäristössä. Oppimista arvioidaan (prosessiarviointi) ja osaamista (tuotosarviointi) koko lukukauden ajan ohjauksen ja palautteen keinoin. Arvosteluasteikko on 1-5, hylätty. Arvioinnin kohde: Tutkielma 1) Osaat raportoida taidelähtöisen tieteellisen kehittämistyön/-tehtävän. Tunnet tieteellisiä menetelmiä ja tiedät miten niitä voi käyttää taiteellisessa työskentelyssä. Tunnet kehittämistoiminnassa käytettäviä taiteen tutkimustuloksia. 3) Osaat raportoida taidelähtöisen tieteellisen kehittämistyön/-tehtävän ja soveltaa sitä käytäntöön.Osaat käyttää tieteellisiä menetelmiä taiteellisessa työskentelyssä. Osaat hyödyntää kehittämistoiminnassa taiteen tutkimustuloksia. 5) Osaat raportoida taidelähtöisen tieteellisen kehittämistyön/-tehtävän ja soveltaa sitä käytäntöön. Uskallat kokeilla uusia ratkaisuja käyttötarkoitukseen. Osaat käyttää ja soveltaa tieteellisiä menetelmiä taiteellisessa työskentelyssä.Osaat käyttää ja soveltaa kehittämistoiminnassa taiteen tutkimustuloksia.
Eija Rajalin
Taiteellinen tutkimus/Taiteella tutkiminen - johdatusta kuvataiteilijan opinnäytetyöhön, taiteen tutkimuksen metodologiaa ja taiteilija tutkijana - tutkija taiteilijana ongelman asettelun avaamista. Lisäksi ohjausta kohti oman projektin loppuun saattamista
Kuvataiteen koulutus
H-5